Själv så lagar jag morgondagens lunch till Lo, samt fryser in några portioner också. Alltid lika smidigt att ha färdiga puréer som väntar på en när man kommer hem från något äventyr. För visst, ibland blir det bara för mycket att ställa sig vid spisen det första man gör när man kommer hem. Man sparar ju rejält med tid så att säga. Det var länge sen jag gjorde storkok och frös in, för jag föredrar att göra Lo's mat på direkten, extra färsk och godare blir det ju. Påtal om färskt, så var jag uppe i Vällingby en sväng efter Bvc och köpte grönsaker och allt som fattades till Lo's luncher. Köpte bland annat färsk dill & gräslök som jag precis har finhackat och lagt över i små fryspåsar, för de ska in i frysen. Det är super bra förvaring, då man kan ta en nypa utav det man ska ha till puréen utan oro över att det ska bli gammalt och vissna. Ett annat bra tips på pasta till de små är Barillas Risoni då pastan är identiskt med ris i storleken. Enkelt att tillaga då man inte behöver stå och hacka långa spaghettis. Har tidigare ej gjort puré med Risoni i, men har gått och funderat om jag skulle våga prova detta i flera veckor. Men så läste jag på någon blogg (kommer ej ihåg vilken) om att just Risoni var toppen att ha i barnmat då de är perfekta i storleken, så då slog jag till idag och köpte hem det. Tänk, det finns verkligen hur många goda barnpurérecept som helst, det gäller bara att hitta barnets favoriter! Idag gjorde jag en ny variant. För första gången en puré med pasta (Risoni) och tomatsås. Blev alltså Barilla Risoni pasta med kokta morötter,vitlök och ekologiska osaltade krossade tomater (1/4 av krossade tomaterna använde jag, blev då 3 portioner) som jag gjorde till en fin krämig sås med vår stavmixer. Sen rörde jag i lite dill. Vips så var Lo's luncher klara, och det blev hur gott som helst! Så gott att jag tog det lilla som blev över till min middag!
Tänkte göra egen tomatsås från grunden, fast hittade då dessa ekologiska.
(de enda på Hemköp som jag kunde se ej innehöll salt)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar