fredag 12 november 2010

Här är receptet som jag använde mig utav igår

Mintchokladtårta/Lyxig kladdkaka med after eight


Ingredienser:

100 g smör eller margarin

100 g (12 rutor) mintchoklad (after eight)

2 st ägg

2 dl strösocker

2,5 dl vetemjöl

3 msk kakao

1,5 tsk bakpulver


Glasyr:

150 g (18 rutor) mintchoklad (after eight)


Gör så här:

Smörj och bröa en form med löstagbar kant. (Om du använder en teflonform behöver den ej smörjas och bröas.)

Smält smöret i en kastrull på svag värme. Ta bort kastrullen från värmen innan smöret är helt smält och rör om så att det sista smälter. Lägg därefter i mintchokladrutorna (after eight) och låt dessa smälta. Rör om till en jämn smet.

Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt smör- och chokladblandningen. Rör om eller kör på lägsta hastigheten med elvispen.

Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Rör ner blandningen i chokladsmeten. Använd tesked eller elvisp på lägsta-till-medel hastighet.

Häll smeten i formen och grädda sedan i 18 minuter i 175 grader i mitten av ugnen.

Ta ut tårtan och täck den med mintchokladrutorna till glasyren. Grädda ytterligare 3-5 minuter så att mintchokladrutorna smälter (fast jag gräddade inte då de smälte ändå, dock tog jag en slickepott och försiktigt drog ut till en jämn yta). Ta ut den ur ugnen och bred sedan ut den smälta mintchokladen så att den täcker hela kakan. Låt sedan kakan svalna och glasyren stelna och först därefter kan man ta bort den löstagbara kanten.


1 kommentarer:

Martina sa...

Tack för receptet! Ska definitivt testa detta!

Skicka en kommentar