söndag 22 augusti 2010

Många metoder finns det

Börjar bli desperat här hemma. Kanske kan detta funka? Om inte sätta igång förlossningen så i alla fall göra så att jag börjar få värkar & sammandragningar (det var ju ett bra tag sist!) liksom. Ja, nu ska jag stänga in mig i sovrummet om en stund och prova denna metod, det där hallonblads tet har ju inte gjort någon verkan alls. Idag går vi ju ändå in i vecka 39..



Stimulering av bröstvårtorna


Detta görs genom att man nyper och rullar bröstvårtorna med syfte att sätta igång värkarna, i enlighet med teorin att oxytocin, det hormon som framkallar värkarna, frisläpps när bröstvårtorna och vårtgårdarna stimuleras.


Är det säkert?

Stimulering av bröstvårtorna har visat sig kunna framkalla starka sammandragningar, så gå tillväga med försiktighet. Men en studie där 719 kvinnor deltog påvisade inga sådana problem.

Fungerar det?

Den ovan nämnda studien ansågs vara för liten för att kunna användas som underlag för otvetydiga slutsatser, men kunde påvisa en betydande effekt: hos 37,3% av de kvinnor som stimulerade bröstvårtorna började förlossningen inom 72 timmar, jämfört med 6,4% av de kvinnor som inte gjort det.

Hur gör jag?

Tanken är att härma ett diande barn, så du måste stimulera hela vårtgården (det mörka området runt bröstvårtan), inte bara nypa i bröstvårtan. Lägg handflatan över vårtgården och rör den i cirkelrörelser med ett fast men varsamt tryck. Du kan behöva fortsätta en längre stund. Rekommendationerna säger att du ska stimulera båda brösten kontinuerligt i 15 minuter per timme under flera timmar.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar